Deventer

Deventer. Een lekker eigenzinnige stad.

'Een jaar voordat ik in Deventer kwam werken was ik hier met mijn gezin toevallig een dagje uit. We liepen door het centrum en kwamen uit in de Lebuïnuskerk. We keken elkaar aan, mijn vrouw en ik, en ik zei: Wauw. Als ik nou nog eens in zó'n stad burgemeester zou kunnen zijn. En dat meen ik oprecht. Het gevoel uit mijn jeugd is in Deventer weer teruggekomen, een gevoel van verbondenheid, erbij horen, beschutting.

Ik vind het belangrijk dat je je verbindt met een plek. En Deventer nodigt je uit om dat te doen, je bent hier gewoon welkom - er is hier nog noaberschap. Het is een lekker eigenzinnige stad, met een bijpassende bevolking. Geen doorsnee, maar stoer en sterk - en tegelijk is er een enorme betrokkenheid, zowel onderling als op de stad. Nee, kom een Deventenaar niet aan zijn stad!

De ondernemers van Deventer passen in dat beeld. Er zijn natuurlijk heel veel mooie steden in Nederland. Maar als je met je bedrijf je nek durft uit te steken, verder wilt kijken dan je eigen voordeur en je wilt verbinden met wat hier gebeurt... dan is er geen mooiere plek dan Deventer om te komen ondernemen.'

Andries Heidema
Voormalig burgemeester