Gedrukt & Geknipt

Gedrukt & Geknipt

'Deventer is de boekenstad. Hoe meer boekwinkels hoe beter'

'In elke verzamelaar schuilt een handelaar. Mijn hobby is mijn werk en omgekeerd. Deventer is dé Boekenstad en een wereld voor verzamelaars.'

Gedrukt & Geknipt voor U, is het modern antiquariaat van Goos en Toos Görtemöller in de Kleine Overstraat. Begonnen in 1996 is inmiddels een ruime voorraad opgebouwd. Verspreid over twee tegenover elkaar liggende panden (nummers 50 en 83).
Er is een breed assortiment van circa 35.000 banden met accenten op literatuur, populaire romans, geschiedenis en sport. Het antiquariaat onderscheidt zich vooral door de overzichtelijke ordening en diepgaande ontsluiting. Alle titels zijn ingevoerd in de computer en heel goed vindbaar. De achtergrond van Goos als bibliothecaris is daar zeker debet aan. Goos en Toos zijn hun klanten met veel enthousiasme van dienst. Ze zijn actief op wwwboekwinkeltjes.nl en onderhouden een boekenzoekdienst. Uniek is het knipselarchief. Verspreid over de rubrieken personen, kunst, dieren, landen, schrijvers en algemeen, worden knipsels uit kranten en tijdschriften, brochures en kleindocumentatie aangeboden. Dit materiaal varieert in ouderdom van 100 jaar oud tot zeer recent. In veel gevallen zijn het uniek en moeilijk te achterhalen items. Tenslotte vindt men in de winkel een grote voorraad ansichtkaarten: topografisch en op onderwerp gesorteerd.

Het verhaal van Goos Görtemöller
Goos Görtemöller: 'Ik ben in 1996 op nummer 50 begonnen. Het stond al een tijd te huur. Ik werkte toen nog als bibliothecaris bij de bibliotheek en als ik uit het raam keek dan keek dit pand mij aan. Liefde op het eerste gezicht. Ik handelde al privé om wat toen mijn hobby was en nu mijn beroep te bekostigen'.

'Eigenlijk wilde ik met alles verhuizen naar nummer 83 aan de overkant. Het heeft wandruimte, dus heel geschikt om boeken kwijt te kunnen met een overzichtelijke indeling. Maar alles paste er niet in. In deze branche heb je meestal een grote voorraad. Dus ben ik ook in nummer 50 gebleven'

'De locatie aan de Kleine Overstraat is perfect. Het stratenpatroon is nog precies zo zoals het vroeger was. Het trekt heel veel bezoekers. Mensen die een ‘Dagje Deventer’ doen vinden de Grote en de Kleine Overstraat een verademing. In 2003 met verkoop via internet begonnen. Dat gaat via boekwinkeltjes.nl en bol.com. Met 23.000 titels en zo’n 6000 aanbieders. Ik heb klanten in heel Nederland. Heel veel gaat per post. Of ze kijken op deze site, bellen of mailen om door te geven wat ze willen hebben en halen het op. Wat in een straal van 60 kilometer rond Deventer woont doet dit. Zonder internet kunnen wij hier niet van bestaan. Het is de combi van fysieke zaak en jouw winkel op het internet. En je moet de relatie met je klanten heel goed onderhouden en zorgen dat ze de weg naar je virtuele en fysieke winkel prima kunnen vinden. Bij alle ondernemers is internet en sociale media een aandachtspunt, of zou dat moeten zijn'.
'Wij werken als antiquariaten samen. Met folders en de webite www.deventerantiquariaten.nl . Ons doel is bekendheid buiten Deventer en Deventer als Dé Boekenstad promoten. Wij richten ons op het hele land en vooral op iedereen binnen een straal van 40-50 km om Deventer . Ons motto is: Samen Sterker. Maar ook delen met elkaar’.

Gedrukt & Geknipt

Kleine Overstraat 50
7411 JM Deventer
T-0570-643450
Website

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00