Hipshop

Combinaties tussen winkel en horeca heeft de toekomst 

‘In Deventer is zeker nog plek voor kleinschalige en speciaalzaken. Je moet dan wel zorgen dat het aanbod bijzonder is. Ook moet het een leuke shop zijn met goede en snelle service’.

De Hipshop is een cadeauwinkel en galerie met exposities, Dutch Design-artikelen, hippe hebbedingetjes en aandacht voor Fairtrade producten. Je kunt bij ons ook je portret laten maken of je favoriete afbeelding laten omzetten in een schilderij onder het motto: Doek Op Verzoek. Alles voor een redelijke prijs natuurlijk! De Hipshop is gecombineerd en geschakeld met café De Hip op een unieke locatie midden op de Brink in Deventer. En dat maakt dat winkelen nog nooit zo leuk was!

Het verhaal van Huub Suasso 
Het komt niet vaak voor dat je gevraagd wordt om te kijken of en wat je met een ruimte kunt. Het overkwam Huub Suasso. De eigenaar van ‘De Hip’ polste hem hiervoor en Huub had er wel de oren naar. Het werd, heel toepasselijk: De Hipshop. Het concept: Dutch Design, specials en exposities. De Hipshop is een ‘Item Store’, een winkel waar het aanbod snel wisselt.

Huub Suasso: ‘De combinatie met De Hip en horeca sprak mij heel erg aan. Dit soort combinaties tussen winkel en horeca heeft toekomst. De mensen komen vanuit De Hip naar de winkel. Vooral op de donderdagavond zit de loop er goed in. Zelfs de artiesten die bij De Hip optreden komen bij mij shoppen. Ze zijn gek op mijn hippe bloesjes. Over aanloop heb ik sowieso niet te klagen. Via de Roggestraat wandel je zo het Bergkwartier in. Dat is erg in trek, zeker als er in De Bergkerk iets wordt georganiseerd. Bovendien heb ik het voordeel dat de nieuwe stadswandelroute van de VVV langs mijn winkel loopt’.

Ondernemen zit Huub Suasso in het bloed. In 1991 begon hij in de Grote Oversstraat met de ‘Hoge Ramen’, vier monumentale panden met hoge ramen, met elkaar verbonden en vol met kleding en cadeau-artikelen. Huub Suasso: ‘Toeristen vinden het Overstraatgebied helemaal fantastisch en mooi compact. Ik kreeg mensen uit Rotterdam die zeiden: Wat jij in de winkel hebt dat hebben ze bij ons niet. Dat is een mooi compliment. Maar na al die jaren wilde ik wat nieuws. Dat is dus de Hipshop geworden. Ik ben iemand die een idee heeft en daar ga ik mee aan de slag. Ik heb flink wat bagage en ervaring. Daar vaar ik op’.

Hipshop

Brink 21
7411BR Deventer
T- 06-1234 5678
T- 0570-745094
Website

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 18.00
Donderdag koopavond: 19.00 – 21.00