Kaashandel de Brink

Kaashandel de Brink

‘Het plein is in de loop van de jaren flink veranderd'

‘Dat mijn pand behouden is gebleven voor de zuivelhandel is te danken aan de vorige eigenaren. Zij wilden per se dat het deze bestemming bleef houden. Daar ben ik erg blij mee. Die traditie wil ik voortzetten’

“Vijf keer winnaar van ‘het gouden kaasmes’. Winnaar van de boerenkaastrofee. 250 soorten kaas, kortom een prachtige kaasspeciaalzaak.” Wij zijn ruim gesorteerd in Noord-Hollandse kaas en Boerenkaas.Noord-Hollandse kaas is verkrijgbaar in alle leeftijdssoorten van 4 weken tot 3 jaar oud en in minder vet/minder zout. Het assortiment Boerenkaas is rond uit schitterend te noemen met veel specialisme. Zoals Remeker Boerenkaas van melk van Jersey koeien, Boeren Poldermeesters van maar liefst 60 kilo zwaar. Maar natuurlijk ook ons eigen Boerenkaas lijn, Boerenkaas Juweel, van 4 weken tot 3 jaar oud.

Of moet er iets inzitten bijvoorbeeld Brandnetel, fenegriek, mosterd, knoflook, peper, chili rode peper of tuinkruiden, het is allemaal mogelijk bij Kaashandel De Brink. Ook in echte Boeren Sleutel Leidse kaas 30+ zijn wij ruim gesorteerd. We willen het toch even noemen; in 2004, 2006, 2008, 2010 en 2012 werden wij uit geroepen tot Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak. Kaas voor al uw feesten en partijen, te veel om op te noemen, ongeveer 250 soorten uit voorraad leverbaar.

Het verhaal van Wim Maassen

Kaashandel de Brink is een speciaalzaak, in meerdere opzichten. Speciaal omdat aan de Brink 2 ruim 110 jaar aan een stuk door zuivelzaken zijn gevestigd en ook speciaal omdat Wim Maassen er een unieke kaaszaak van heeft gemaakt. Hij begon er op 16-jarige leeftijd en heeft de zaak in 1988 overgenomen en het pand in 1990 gekocht.

Wim Maassen: ‘Het plein is in de loop van de jaren flink veranderd. De Brink is een echt horecaplein geworden. Dat is aan de ene kant mooi maar ook wel eens lastig. Foto Hekkert en ik zijn zomers omgeven door terrassen. Gelukkig hebben wij een behoorlijke naam opgebouwd en weten de mensen ons te vinden. Ook hebben wij voordeel bij de vrijdag- en de zaterdagmarkt. Dat levert veel klanten op’. Wat promotie en reclame betreft, hiervoor heeft Kaashandel de Brink een vaste formule gevonden. Regelmatig wordt geadverteerd in ‘Over De Pleinen’, wat goed werkt. Daarnaast zijn ze actief op Facebook en Twitter. En vanzelfsprekend is er een eigen website.

Een aandachtspunt voor het plein is aan de ene kant teveel regeltjes en aan de andere kant te weinig. Horeca en detailhandel wil elkaar wat wensen en mogelijkheden betreft nogal eens in de weg zitten. Dat betekent schipperen. Wim Maassen: ‘Ik ben voor niet teveel regeltjes en goede afspraken onderling. Dat gaat over het plaatsen van reclameborden, fietsen, laden en lossen, parkeren en de grootte van de terrassen. Maar ook voor de retailers geldt dat wij veel meer zaken met elkaar kunnen afstemmen en organiseren. Bijvoorbeeld op dezelfde tijden open zijn. Die begint om 09.00, deze om 10.00 en weer een ander om 09.30. Zelfde voor de sluitingstijd, ook weer verschillend. Als wij dat gelijk trekken is het wel net zo duidelijk’.

Wim Maassen zet zich in voor het vergroten van de kwaliteit van het ondernemerschap in de detailhandel in kaas en delicatessen. Hij is voorzitter van het Vakcentrum Levensmiddelen waarbij zo’n 400 winkels en supermarkten zijn aangesloten.

Kaashandel De Brink

Brink 2
7411BR Deventer
T - 0570 - 612620
Website

Openingstijden

Maandag: 12:00 - 18:00
Dinsdag en woensdag: 9:00 - 18:00
Donderdag: 9:00 - 20:00
Vrijdag: 9:00 - 18:00
Zaterdag: 9:00 - 17:00