Koning Willem

Koning Willem

"Winkel vol dikke pret sinds 1998"

“Ik zit hier sinds 1998. Ruim zestien jaar op een prima plek. Zelf naar gezocht en gevonden. Ik ben begonnen met het huren van één winkelruimte. In 2006 heb ik er het tweede deel bij gehuurd. Toen ik begon wist ik wat ik wilde en hoe ik dat wilde doen. De winkelruimte die ik nu heb past daar prima bij”

De 350 m² grote winkel is al lang niet meer de kern van Koning Willem. We doen er zoveel naast en vliegen zo vaak uit, dat het een landingsplek is geworden. Hier ontstaan ideeën en worden plannen gemaakt die overal kunnen worden uitgevoerd. Natuurlijk, we hebben ruim 3000 verschillende bordspellen, honderden legpuzzels, 8000 elpees, breinbrekers, duizend fanartikelen, maar we zijn veel meer.

Wat ons betreft kunnen jullie allemaal met ons meevliegen en daarna veilig in de winkel landen. Dat kan ook digitaal. Volg ons, vertel wat je wilt, beslis mee, leg contacten met elkaar, maak speelafspraken, bekijk wat we doen, bestel een spel, doe een optreden in onze winkel, kom met ideeën voor demo’s, recenseer spellen, maak foto’s of schuif gezellig aan. Dat mag evengoed in onze webwinkel.
Koning Willem is nu overal, je wordt er soms knettergek van. We hebben een plek geschapen waar alles samenkomt. En waar veel mogelijk is.

Het verhaal van Wilko ten Dam 
Wilko ten Dam: “Deventer is gewoon ‘De leukste Winkelstad van Deventer’. Wij hebben 200 unieke winkels in de binnenstad. Vooral waar ik zit, de Kleine Overstraat en ook de Grote Overstraat en de steegjes en aanloopstraten, is prima voor speciaalzaken’. Wilko ten Dam is eind jaren negentig van de vorige eeuw begonnen met een platenwinkel in een kelder aan de Kleine Overstraat. Niet ver vandaan waar hij nu zit. En platen kun je nog steeds kopen bij Koning Willem. De winkel is een plek voor spel, spelen en optreden. En doen en dat vooral samen.

De ‘Huisregels’ van Koning Willem geven dit ook prima weer:

De Klant is Lief
Elke dag is een Feest
Aandacht is fijn
een Goed Gevoel geven is lekker
Iedereen wordt geholpen
Alles is mogelijk
Overal is een Oplossing voor

Wilko ten Dam: Het zou goed zijn wanneer meer jonge ondernemers, zo tot en rond de 25 jaar, in en rond de Kleine en Grote Overstraat een winkel beginnen. Die zou je, als ze dit willen, een periode van A tot Z moeten coachen en ondersteunen. Kunnen ze op ervaren rotten terug vallen en toch hun eigen ding leren doen. Staat dan wel tegenover dat ze lid worden van het MKB en meedoen aan koopavonden en de koopzondagen. Het is ook heel belangrijk dat je een goede plek voor je winkel zoekt. Weten wat je wilt en hoe je dit wilt is één ding. Waar je dit gaat doen is net zo belangrijk. Wij hadden hier bijvoorbeeld een Vingerhoeden Winkel. Mooi, maar die had veel beter voor de Walstraat kunnen kiezen. En kijk ook naar wat er waar leeg staat. Overleg met elkaar welke winkel het beste op zo’n plek zou passen. Probeer het te sturen waar je dit kunt. Het MKB kan hierbij een goede rol vervullen.

Koning Willem

Kleine Overstraat 24-26
7411 JM Deventer
T- 0570-614181
Website

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 18.00
Dinsdag, Woensdag en Vrijdag: 10.00 – 18.00
Donderdag: 10.00 – 21.00
Koopzondag: 12.00 – 17.00