Louise Damesmode

Louise Damesmode

'Je moet heel professioneel te werk gaan'

“Je moet een heel duidelijk concept hebben en op basis hiervan je positie innemen. Specialiseer je. Houd hieraan vast. Zet het professioneel neer en blijf consequent”

De damesmode van Louise is eigenzinnig, verfijnd en van hoge kwaliteit. De winkel is gevestigd in twee monumentale panden midden in het kloppend hart van Deventer. De mooie collecties, verdeeld over twee etages, worden op smaakvolle wijze gepresenteerd. Door de persoonlijke en deskundige benadering kent Louise een vaste schare modebewuste klanten die het enthousiasme over de variatie in de kledingcollecties met de modeadviseuses van Louise delen.

Pascale Tielkes is de artistieke en temperamentvolle kracht achter Louise. Ze komt uit een geslacht van kleermakers en heeft in diverse landen Nederlandse kledingmerken ondergebracht, voor zij definitief voor Louise koos. Vanwege deze achtergrond is ze een kritisch en ervaren inkoper, die als geen ander een deskundig en betrokken verkoopteam op waarde weet te schatten. Door haar passie voor mode en stijl kijkt Pascal dwars door de kledingontwerpen heen en herkent ze direct het vaak onzichtbare vakmanschap dat aan een collectie ten grondslag ligt. Op basis van dit inzicht weet ze een vertaalslag te maken, waardoor haar modelijnen over een uitstraling beschikken, waar anderen alleen maar van kunnen dromen. En dát weten en ervaren haar klanten telkens weer!

Het verhaal van Pascale Tielkes
De Smedenstraat is voor Louise Mode een prima locatie. Het is een straat met verschillende modewinkels waar je terecht kunt voor kleding, schoenen en lingerie, zoals La Mode, The Sting, Aldino Moda, Blanche, Dinkelberg en Freek! Pascale Tielkes is groot geworden in deze branche. In 2002 heeft zij Louise Mode van haar moeder overgenomen.

Pascal Tielkes: ‘Ik was inkoper voor een groot jassenmerk en wilde heel graag een eigen modezaak. Die kans kreeg ik en die heb ik gepakt. Mijn kracht ligt bij inkoop en het technisch bekijken en beoordelen van producten. Louise Mode presenteert een breed aanbod aan mode, niet te extreem. Vooral vrouwen vanaf 30 jaar komen in mijn winkel’.

Wat is voor jou als ondernemer belangrijk? Pascale Tielkes: ‘Je moet heel professioneel te werk gaan. Het moet er goed uit zien. Kijk goed naar de prijsopbouw in je winkel. Zoek een goede balans tussen prijs en kwaliteit. De klanten zijn heel kritisch, dus je moet je ook weten te onderscheiden. De aankleding en sfeer in mijn zaak vind ik erg belangrijk. Het moet gezellig en uitnodigend zijn. Dat geldt ook voor de Smedenstraat. Daar kunnen wij als ondernemers samen wat aan doen. Bijvoorbeeld met aankleding of, wat wij een keer gedaan hebben, op straat met lekkere hapjes rondgaan’.

Nog tips? Pascale Tielkes: ‘Zet de koopavond van de donderdag- naar de vrijdagavond en hou op zaterdag de winkels langer open. Dan kunnen de mensen wat langer winkelen en direct door naar een restaurant , film of ander vertier’.

Louise Damesmode

Smedenstraat 5-7
7411RA Deventer
T - 0570 - 612173
Website

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 17.30
Dinsdag en Woensdag: 09.30 – 17.30
Donderdag: 09.30 – 21.00
Vrijdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.30 – 17.00