NIEUWE ONDERNEMERS

MIOBI

MIOBI opende begin juli de deuren in de Lange Bisschopstraat. Deze modewinkel is gespecialiseerd in exclusieve herenkleding van merken als Black Bananas, Explicit Menswear, Off the Pitch en Rivero. De winkel richt zich op heren (en jongens) tussen de zestien en achtentwintig jaar.

Okki’s Fitshop

Voor sportliefhebbers groot en klein is er Okki’s Fitshop. Okki is gespecialiseerd in sportkleding, proteïneshakes en sportbenodigdheden. Sinds juli is hij gevestigd in Proosdijpassage in een mooi, licht pand.

Brownies & Downies

Zoals de naam al zegt, werken bij Brownies & Downies verstandelijk beperkten die met volle overgave jouw kopje koffie inschenken en je brownie serveren. Deze bijzondere onderneming kwam begin juli naar Deventer en vestigde zich op de Brink.

Subway

Na enkele jaren van afwezigheid keerde Subway begin juli terug naar het hart van Deventer. De versebroodjesspecialist opende een vestiging in de Smedenstraat, waar het enthousiaste team klaarstaat om je van dienst te zijn.

Happy Tosti

Happy Tosti is een bijzondere zaak waar mindervaliden of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken in een smaakvol tostirestaurant. Niemand minder dan Özcan Akyol verzorgde de opening van de vestiging in de Lange Bisschopstraat op 28 juni.

Styled by Jess

Styled by Jess is een eenmansleger met een eigenzinnig modeaanbod en een trouwe fanbase. De populariteit van Styled by Jess blijkt wel uit de verhuizing: In juni is Jess verhuisd naar het voormalige Eyes + More-pand in de Broederenstraat.

Eyes + More

Eyes + More is een opticien met vestigingen in heel Nederland. De focus ligt op een ruim assortiment en deskundige service. In juni is de opticien verhuisd van de Broederenstraat naar een mooie nieuwe locatie in de Lange Bisschopstraat.

De Vrije Vogel, thuis in huis

De Vrije Vogel is een eigenzinnige woon- en accessoirewinkel in de Walstraat. In juni wisselde de Vrije Vogel van eigenaar en werd het stokje overgedragen van oprichter Simone naar nieuwe eigenaresse Clotilde.

Glaswerk uit Bohemen

Glaswerk uit Bohemen is een uniek concept dat bestaat uit bijzonder glaswerk dat door de eigenaren zelf wordt geïmporteerd uit de Tsjechische Bohemen. Glaswerk uit Bohemen is geen nieuwkomer, maar sinds juni gevestigd aan de Lange Bisschopstraat nummer 20.

Hoentjen Creatie

Sander Hoentjen is een getalenteerd houtbewerker met een unieke kijk op de zaak. Hij opende in mei zijn eigen winkel in Spijkerboorsteeg, waar bijna alles te vinden is op het gebied van unieke houten woonaccessoires, houten horloges, kunstwerken, brillen, klokken en meer.

Di Lano Fashion

In medio april dit jaar vestigde Di Lano Fashion zich aan de Lange Bisschopstraat. Het gelikte interieur past perfect bij het exclusieve modeassortiment, dat bestaat uit merken als Hugo Boss, Nikkie, Guess en Versace Jeans.

Het Geluk van Deventer

Sinds april biedt Deventer huisvesting aan een heuse deelwinkel. Bij Het Geluk van Deventer huren diverse ondernemers een kleine stukje van de winkel om hun product of dienst aan te bieden. Zo vind je er een kapper, een accessoirewinkel, versproducten en natuurlijk kun je er altijd terecht voor een kopje koffie.

Rocket Boys

De Rocket Boys houden zich bezig met fotografie en videoproductie en openden met een harde knal de deuren van hun pand aan de Nieuwstraat, begin april.

Loëlle

Begin april is Loëlle verhuisd van de Grote Overstraat naar de Bokkingshang. Daar is grondig verbouwd zodat het nieuwe pand alle ruimte kan bieden aan de salon en haar massage- en ontspanningsruimtes. Hier staan de relaxspecialisten klaar om je te helpen.

Het Bouwhuis

Het eigenzinnige concept van Het Bouwhuis combineert delicatessen uit heel Europa met kunst van lokaal en nationaal talent: fine art en fine food. De galerie annex delicatessenwinkel is al een poosje te vinden in het centrum, maar vanaf begin april betrekt zij een mooi nieuw pand aan de Kleine Overstraat.

De Dame van Deventer

De Dame van Deventer is jouw favoriete restaurant tegenover de fontein op de Brink, zoals gastheren Erik en Juan het graag zelf omschrijven. Dit sfeervolle restaurant is sinds 28 maart gevestigd in het bruisende hart van de stad, op sfeervolle en altijd drukke Brink.

TUI

Reisspecialist TUI opende eind maart een prachtige vestiging aan het Waltorenpad, vlakbij het Boreel. Op deze A-locatie was het vanaf de opening al meteen lekker druk. Menig Deventenaar heeft toegang tot de service en kwaliteit van één van Europa’s grootsten.

BEK Gallery

In maart is BEK Gallery geopend in een ruim, licht pand aan de Golstraat, vlakbij de Walstraat. De kunstgalerij heeft een vaste tentoonstelling en een wisselende expositie die perfect passen bij het karakter van het pand en de straat.

Vila

Modeketen VILA trok de stoute schoenen aan en opende op 15 maart een vestiging in ons aller Deventer. De populaire kledingzaak is te vinden in de Lange Bisschopstraat, waar een oud pand volledig werd vernieuwd en gemoderniseerd.

SUSSKIND x JYKKE

Naast de vestigingen in Twello en Gorssel openden Susskind x Jykke op 8 maart een prachtige winkel in een fraai pand aan de Vleeshouwerstraat. Deze twee unieke merken gaan hand in hand en het resultaat is werkelijk fantastisch te noemen.

Hicibi

Eind februari is Hicibi geopend in het voormalige Gele Pakhuys in de Walstraat. De eigenaresse was eerder gehuisvest bij één van de kramen in de Oude Mosterdfabriek, maar heeft nu helemaal haar eigen plek waar ze bijzondere sieraden en producten verkoopt.

The Phonehouse

Eind februari is The Phonehouse volledig vernieuwd. De elektronica- en telefoniespecialist is gevestigd aan de Korte Bisschopstraat en helemaal in het nieuw gestoken. Nu is er ruimte voor nóg meer telefoons en volop deskundig advies.

Poliko

Na maanden van verbouwen is in februari Poliko geopend in de Grote Overstraat. Poliko verkoopt unieke sieraden met een bijzonder en eigenzinnig karakter. Het pand is van top tot teen gerenoveerd en bijna niet meer te terug te kennen.

Carlos in huis

In februari is het legendarische Carlos in huis verhuisd van de Smedenstraat naar het prachtige pand van Sallandsche bank in de Hofstraat. Het kostte ze 10 maanden om het voormalige bankgebouw te verbouwen, maar het resultaat is verbluffend en past perfect bij de hoogwaardige interieurspecialist.

Second Best

Begin februari opende Second Best haar deuren aan de Nieuwstraat 39. Bij dit nieuwe winkelconcept vind je tweedehands merkkleding uit het hoog- en middensegment, naast verschillende fraaie merkschoenen en diverse accessoires als tassen, sieraden, sjaals en meer.

Halo Second Hand Downtown Deventer

Begin februari opende de kringloopwinkel Halo Second Hand Downtown Deventer de deuren in de Proosdijpassage. Deze tweedehandswinkel heeft alles van elektronica tot woonaccessoires en van decoratie tot vermaak. Er is voor elk wat wils en dat voor een zacht prijsje.

Kwastje over kastje

Kwastje over kastje was gevestigd aan de Golstraat en is eind januari verhuisd naar de Walstraat. De woon- en meubelwinkel betrekt daar een prachtig, licht pand met alle ruimte voor het eigenzinnige assortiment.

Game Mania

De grootste gamespecialist van Nederland was gevestigd aan de Brink, maar is in januari van dit jaar verhuisd naar de Smedenstraat. In een groter pand met een betere winkelindeling is nog meer plaats voor de allernieuwste games en het grootste tweedehands assortiment.