NIEUWE ONDERNEMERS

SCAMM

In juli 2018 opende SCAMM de deuren aan de Lange Bisschopstraat. De dochteronderneming van Moda Paris heeft naast een ruim assortiment dameskleding ook veel ruimte voor de herencollectie en meiden- en jongenskleding. De mode is trendy en eigenwijs, maar ook zeker betaalbaar.

Eindelijk in Deventer

In augustus van 2018 werd Eindelijk in Deventer geopend aan het einde van de Lange Bisschopstraat. De collectie bestaat uit een aantal iconische merken en merken met iconische potentie, zoals oprichters Jan Aron Mollema en Marcel van den Wijngaarden het zelf zo passend omschrijven.

Casa

Casa is een eigenzinnige woonwinkel met Belgische roots. De eerste winkel onder de naam Casa werd in 1975 geopend in Waals-Brabant in België. Inmiddels is de keten gevestigd in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland en zelfs Aruba en Marokko. In augustus 2018 werd de winkel in Deventer geopend in de Smedenstraat.

Het Borduurparadijs

Eigenaresse Joke opende aan het eind van augustus haar Borduurparadijs in de Grote Overstraat. De winkel heeft zijn oorsprong in Velp, maar daar liep de klandizie terug. In Deventer is er volop leven in de brouwerij en worden naar hartenlust workshops georganiseerd en natuurlijk adviezen gegeven.

Toen & Nu

Toen & Nu is een eigenzinnige zaak met een groot en inspirerend aanbod aan mineralen, sieraden en edelstenen. De winkel werd op 1 september 2018 geopend in de Broederenstraat en bruist van het leven.

Headcase

Headcase Barbers opende op 1 september, de Internationale Dag van de Baard nota bene, een nieuw chapter aan de Zandpoort in Deventer. Bij de barbershop krijg je professionele service van een gedreven barbier die werkt volgens traditionele en beproefde principes.

Klus je Wijs

Na het succes van Speel je Wijs besloten de eigenaren het pallet uit te breiden met een unieke en eigentijdse doe-het-zelfzaak in de Walstraat in Deventer: Klus je Wijs, een veelomvattende speciaalzaak met alle benodigdheden om te verven, spijkeren, verlijmen, kleien en knutselen. De winkel is geopend in september 2018.

Proeflokaal 't Oer

Het voormalige Hollands Glorie op de Brink is begin september 2018 omgetoverd tot Proeflokaal ’t Oer: Een uniek restaurant dat zich specialiseert in de smaak van de Hanze. De ‘dinerplanken’ zijn vernoemd naar Hanzesteden als Elburg, Zutphen, Kampen en natuurlijk Deventer.

De Brunchzaak

In september 2018 werd in de Kleine Overstraat de Brunchzaak geopend: Een eigentijdse en smaakvolle lunchroom, maar dan voor de brunch. Eigenaren Jordy en Mandy verzorgen dagelijks met veel plezier de lekkerste brunchgerechten en meer, want ‘Brunch is breakfast without an alarm’.

Van Delft Pepernotenfabriek

Door heel Nederland duiken in de herfst pepernotenwinkels op en Deventer vormt daarop geen uitzondering. Op 1 oktober 2018 werd voor de tweede keer de Van Delft Pepernotenfabriek geopend in de Lange Bisschopstraat. De pop-upstore blijft tot en met eind december geopend voor de lekkerste en meest bijzondere pepernoten.

Engel x Bengel

Engel x Bengel is in oktober 2018 van een bescheiden, maar sfeervolle locatie in de Grote Overstraat verhuisd naar een groots, licht en ruimtelijk pand op de Brink. De huiskamer van Deventer heeft meer zitplaatsen, een prachtig uitzicht op de Brink en natuurlijk veel aanloop van winkelend publiek.

Sync OK

Sync Ok is een uniek, duurzaam bakerycafé dat halverwege oktober 2018 werd geopend aan de Broederenstraat. Sync Ok is door eigenaresse Lieke zo genoemd vanwege haar militaire verleden. Het bakerycafé heeft een uniek aquaponics-systeem in de winkel, dat zelf zorgt voor onder andere de sla en munt die worden gebruikt.

Delaya Rekveld

Delaya Rekveld heeft in oktober 2018 haar eigen winkel geopend aan de Grote Overstraat, waar ze met een indrukwekkend assortiment van honderden stoffen en ledersoorten vrijwel elk bankstel nieuw leven kan inblazen. In haar winkel en werkplaats staat ze je graag te woord over de mogelijkheden.

Jurk & Kunst van Kaatje

De jurken en kunst van Kaatje hadden al roem vergaard toen ze nog bij Roemar Koffie & Thee en Die Kostall in zat, maar nu eigenaresse Caroline haar eigen winkel heeft geopend in de Walstraat, is ze niet meer te stoppen. Jurk & Kunst van Kaatje is eind oktober 2018 geopend.

Mattie’s trattoria

Mattie’s Trattoria is een oudgediende in Deventer. De authentieke Italiaanse trattoria was van oudsher te vinden op het Broederenplein?, maar eind oktober 2018 is de zaak verhuisd naar de Grote Overstraat. Daar is meer ruimte voor het indrukwekkende assortiment en er is ruimte om te gaan zitten en van je bestelling te genieten.

Hosseini Telecom

Hosseini Telecom is het adres voor telefoonbenodigdheden, hoesjes en reparaties. Eind oktober 2018 is de telefoonspeciaalzaak een paar deuren opgeschoven en verhuisd van nummer 16 naar nummer 46 in de Lange Bisschopstraat.

Trinibra Sushi

Trinibra Sushi is eind oktober 2018 een paar panden opgeschoven naar een prachtige locatie in de Grote Overstraat, waar veel meer lichtinval is. Het interieur is volledig vernieuwd, zodat je nu in stijl kunt genieten van Japanse sushi met een Braziliaans tintje.

By Geert

De Walstraat is sinds november 2018 een unieke woonwinkel rijker. Op nummer 137 is daar de winkel By Geert geopend, waar je een bijzonder assortiment snuisterijen, brocante, kunst en woonaccessoires kunt vinden. De winkel bevindt zich vlakbij het Waltorenpad.

Goudaankoop Nederland

Goudaankoop Nederland biedt sinds begin november 2018 haar diensten aan vanuit een licht en transparant pand in de Lange Bisschopstraat. De zaak maakt het mogelijk om eenvoudig goud en sieraden in te wisselen voor geld.

Mevrouw Noot

Mevrouw Noot is wereldberoemd in Deventer en daar hoort een passend pand bij. Daarom is de notenspecialist en delicatessenwinkel in november 2018 verhuisd van de bekende plek aan de Broederenstraat naar een prachtige, nieuwe locatie aan de Engestraat. Daar is nog meer ruimte voor het uitgebreide assortiment.

Bep Dylan

Na zeven jaar is Bep Dylan terug van weggeweest. Eigenaar en oudgediende Hans heeft lange tijd een imposante platenzaak gerund aan de Grote Overstraat en in uitgerekend deze straat is de ondernemer nu weer te vinden. Naar vinyl en cd’s heeft Bep Dylan nu ook een uitgebreid assortiment aan eigentijdse meubels en woonaccessoires. De winkel is geopend in november 2018.

Marlin

Het voormalige Moskou Deventer aan de Brink is in november 2018 een gloednieuw restaurant geopend: Marlin. Met Marlin wil horeca-ondernemer Arthur Oost je in een laagdrempelige setting kennis laten maken met een hoogwaardig menu. Marlin bevindt zich achter de Waag.