NIEUWE ONDERNEMERS

Petit mais Joli

Petit mais Joli is een knusse brocantewinkel aan het Grote Kerkhof met de focus op goede, maar betaalbare tweedehands spullen in een Franse setting. De zaak is sinds juli 2019 open.

Hotel Finch

Hotel Finch is een hoogwaardig boutiquehotel in het voormalige pand van Hotel de Keizer. Het oude pand is volledig getransformeerd tot een fraai, elegant nieuw hotel. Hotel Finch is sinds 4 juli open.

Spar City

SPAR City is een compacte winkelformule met een verrassend compleet aanbod. In Deventer is SPAR City te vinden in de Keizerstraat, waar je sinds 4 juli terecht kunt voor bijna al je boodschappen.

Bleached Onion

Bleached Onion is een hippe kledingzaak met de nadruk op vintagekleding van de jaren 20 tot en met de jaren 80. De zaak is sinds juni 2019 gevestigd in de Nieuwstraat.

Brocante- en antiekwinkel Jaap de Vaal

Brocante- en antiekwinkel Jaap de Vaal is sinds juni 2019 geopend aan het Grote Kerkhof. Samen met 64 and More zorgt De Vaal voor een uniek en uitgebreid aanbod brocante en antiek op het marktplein.

Pop-Up Galerie

De Pop-Up Galerie is sinds juni 2019 gevestigd in het voormalige pand van Jayn’s Roti aan de Kleine Overstraat. Hiervoor was de galerie gevestigd aan het Broederenplein. Hier vind je een unieke en eigenzinnige collectie beeldende kunst.

St. Maxime

St. Maxime is een nieuwe highsocietyclub waar je kunt eten, borrelen en genieten. Het restaurant annex café is sinds juni 2019 te vinden op het Grote Kerkhof, tegenover de ingang van de Lebuïnuskerk.

Droom en Daad

Hens Odinot was twintig jaar lang de creatieve drijfveer achter verfwinkel Droom&Daad, maar nu is het tijd voor iets nieuws. In juni 2019 droeg Odinot het stokje over aan Eline Boon en Peter-Frans de Graaf, die de winkelformule onverstoord doorzetten.

Reshare Leger des Heils

De ReShare-formule van het Leger des Heils voorziet in een fraaie winkel waar je voor een klein prijsje tweedehands kleding kunt kopen. Bovendien kun je op een duurzame manier je kleding aanbieden en er iemand anders blij mee maken. De ReShare-winkel is sinds mei 2019 te vinden aan het eind van de Keizerstraat.

64 and More

In één van de oude stoofzettershuisjes aan de voet van de Lebuïnuskerk is sinds mei 2019 de winkel 64 and More gevestigd. De zaak specialiseert zich in brocante, vintage en andere eigenzinnige voorwerpen.

Bij Yo

Na een kort optreden onder de naam De Brunchzaak huisvest de Kleine Overstraat nummer 41 sinds mei 2019 lunchroom Bij Yo. Hier kun je terecht voor een goede kop koffie en een smaakvolle lunch.

De Gulden Knoop

In de Lange Bisschopstraat is sinds mei 2019 outletwinkel De Gulden Knoop gevestigd. De mode- en woondecoratiewinkel heeft een uitgebreid assortiment kleding, tassen en woonaccessoires voor een zacht prijsje.

Kaldi

Na een noodlottig ongeval waarbij brand uitbrak bij de buren, zag Kaldi zich genoodzaakt de deuren te sluiten voor herstelwerkzaamheden. In april 2019 was het zover en kon het vernieuwde Kaldi weer open, dat naast de vestiging aan de Brink ook een zaak heeft in de Spijkerboorsteeg waar losse koffie en koffiemachines worden verkocht.

KnipSoos

Knipsoos is een trendy en vrolijke kapperszaak die al enige tijd gevestigd was op het Grote Kerkhof. In april 2019 is de zaak verhuisd naar een ander pand aan de Grote Overstraat, dat beter past bij de ondernemers.

Dare Fashion

DARE Fashion heeft een uniek modeaanbod en een trouwe schare fans uit de regio. De kledingzaak was al enige tijd gevestigd aan de Kleine Overstraat nummer 13 en is in maart 2019 verhuisd naar een betere locatie op nummer 53.

Diex

Diex is een vintage en designwinkel met een uniek en eigentijds aanbod aan bijzondere voorwerpen en producten. De zaak is in maart 2019 geopend in de Golstraat.

De Beauty & Brow Bar

De Beauty & Brow Bar is gespecialiseerd in het behandelen van wenkbrauwen en in uiterlijke verzorging. De browbar had al een vestiging aan de Brinkgreverweg en opende in maart 2019 een tweede vestiging in de Walstraat.

Only

De voormalige winkel van JDY is in maart 2019 getransformeerd naar een fraaie ONLY vestiging. De kledingwinkel in de Lange Bisschopstraat gaat verder onder een nieuwe formule, die beter past bij de doelgroep.

Edelsmid Irene Cornelissen

In het eerste kwartaal van 2019 startte edelsmid Irene Cornelissen haar atelier aan de Walstraat nr. 63. Hier vervaardigt ze haar eigen collectie eigenzinnige sieraden en collectables.

The Lemon Tree

The Lemon Tree is een eigenzinnig restaurant aan de voet van de Lebuïnuskerk, aan de Grote Poot. Sinds februari 2019 geniet je hier van smaakvolle vier-, zes- of achtgangendiners of een exclusieve plaats aan de Chef’s Table.

Raffaele's Foodbar

Traditioneel Italiaans eten is bij de meesten wel bekend, maar hoe de moderne Italiaanse keuken smaakt, dat weet niet iedereen. Bij Raffaele’s Foodbar ontdek je sinds januari 2019 hoe ongecompliceerd en puur de moderne Italiaan is.

De Broodbode

De Broodbode is een bekend gezicht in Deventer. In januari 2019 is de broodspecialist verhuisd naar een fraai pand in de Grote Overstraat, met meer ruimte om te zitten en een relaxte binnentuin aan de achterzijde.

Modify the hair

In december 2018 opende Modify The Hair Factory haar tweede vestiging, ditmaal in Deventer. De haarsalon is duurzaam ingericht en maakt uitsluitend gebruik van 100% afbreekbare verpakkingsmaterialen. Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel.