Promotieprijs voor Carlos in Huis

Met de prijzen naar huis

Sinds de oprichting in 2008 is Carlos in Huis uitgegroeid tot meubel- en interieurspecialist met landelijke bekendheid. De frisse ideeën en fraaie collectie waren al het prijzen waard, maar nu valt eigenaar Carlos van Dijk ook echt in de prijzen: hij won de 25e Promotieprijs die is uitgereikt door de gemeente Deventer.

De interieurwinkel zat de eerste tien jaar van zijn bestaan gevestigd in de Smedenstraat, maar is vorig jaar verhuisd naar het voormalige pand van de Sallandsche Bank in de Hofstraat. Op spectaculaire wijze in het oude bankgebouw omgetoverd tot een prachtige interieurzaak, met respect en passie voor de oorspronkelijke elementen. Veel van die oorspronkelijke elementen zijn namelijk bewaard gebleven; zelfs de geldkluis heeft een nieuwe bestemming gekregen. De jury van de Deventer Promotieprijs was onverdeeld en ondubbelzinnig: Carlos in Huis laat zien hoe je op een eigentijdse manier een nieuwe bestemming kunt vinden voor historisch erfgoed en de meubelzaak geeft op een actuele manier kleur, vorm en inhoud aan de binnenstad.

De 25e Promotieprijs van Deventer is uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari. De promotieprijs werd uitgereikt door wethouder Thomas Walder. De receptie markeerde tevens het eindpunt van een feestelijk ‘Deventer 1250 jaar’.